Ground pod Kelkka – matala jalusta ympärivuotiseen käyttöön

Ground podia voi hyödyntää läpi kauden

(sisältää omaa tuotesijoittelua)

Normaalisti Kelkka eli ground pod eli maajalusta on itselläni käytössä keväisin ja kesäisin, kun haetaan matalaa kuvakulmaa telellä kuvattaessa. Käytän sitä myös useissa projekteissani, joissa ei ole teleä käytössä. Tässä bloggauksessa nostan esille kuinka sitä voi hyödyntää talvella lumessa.

27 ja 57 mm korkuiset versiot ovat vakaa ja hyvä jalusta pehmeille maastoille, missä kolmijalka voi monesti olla hyvinkin hankala. Suomen luonnossa lähes kaikki maastot ovat tällaisia lukuunottamatta kallioisia ja kivikkoisia ympäristöjä.

Kelkan yksi tärkein ominaisuus on se, että sitä pystyy työntämään eteenpäin lähes ilman kitkaa toisin kuin kolmijalkaa jalat levällä.

Niin kuin artikkelin otsikkokuvasta käy ilmi, Kelkkaa voi hyödyntää myös talvella lumessa. Kelkalla ei ole paljon pinta-alaa, mutta riittävästi, että se pysyy puuterilumessakin lumen päällä tai sen voi painaa lumen sisään juuri siihen korkeuteen kuin haluaa.

Kelkka on siis itselläni läpi vuoden erilaisissa kuvauksissa hyödyntämä apuväline, jalusta – lähes rikkoutumaton sellainen (kaiken saa rikki halutessaan).

Kalle Larsson esittelee uusimmassa Youtube videossaan Kelkan (minkä hän osti viime vuonna) sekä muita käyttämiään apuvälineitä. Linkitin videon tähän artikkeliin alemmas. Kalle on varmaan yksi syy, miksi näitä jalustoja on teille muillekin nykyään myynnissä. Alkuun tein vain itselleni ja kavereille, mutta muutaman yhteydenoton jälkeen totesin, että miksi ei muillekin.

Kannattaa katsoa video, sen jälkeen voi tilausnappi jo poltella. Ottakaa myös ottaa Kallen Youtube kanava seurantaan.

Hyödynsin siis Kelkkaa viime viikon kuukkeli kuvauksissa Kuusamon reissussa, alla pari esimerkkiä onnistuneista lopputuloksista. Tuossa syvässä hangessa olisi voinut operoida kolmijalallakin, mutta se olisi ollut haastavampaa. Lisäksi yksi jalka vähintään melkein väkisin menee kuvausalan suuntaan, jolloin on vaarana, että tasainen lumen pinta rikkoutuu. Kompakti ja helposti operoitava Kelkka sopii tähän tarkoitukseen hyvin.

Kevyt hätäjalusta

Kelkat painavat 700-750 grammaa ilman kuula- tai videopäätä, joten se on erinomainen hätäjalusta reppuun. Kelkan muoto on sellainen, että se on helppo kiinnittää reppuun tai laittaa 27mm malli vaikka läppäritaskuun.

57 malliin saa remmit pujotettua korotuksen alta ja helppo kiinnittää tukevasti.

Kelkka oli minulla mukana tässä tapauksessa koskikarakoskella Kuusamossa, missä oli rannoilla lunta niin, että sain ground podia hyödynnettyä lumen päällä. Yllättävän laajakulmatilanteen tullessa laitoin Kelkan sillan kaiteelle (puulautaa) ja otin kuvat koskikarasta virran pauhuissa.

Vallan kelpo onnistuminen vai mitä?

Kalle Larsson esittelee Kelkan Youtube videollaan varusteista / apuvälineistä

Kelkka myös kestää kovemmankin kohtelun

TILAA ILMOITUS UUSISTA JULKAISUISTA!