Ghillie blanket naamioverkko testissä

MrJan Gearin naamioverkko Ghillie blanket

Erilainen naamioverkko, jonka naamiointikyky on erinomainen suomalaiseen metsään. Olen hyödyntänyt tätä uutuus naamioverkkoa lopputalven kuvauksissa liito-oravalla sekä supikoiralla. Lankamainen rakenne tekee naamioverkosta tehokkaan naamioijan ja rikkoo muodon hyvin.

Naamioverkko ei ole ohutta reikäkangasta, johon olemme usein tottuneet vaan lankamaista ja selkeästi raskaampaa ei koneellista toteutusta. Yhden ihmisen naamiointiin sopiva verkko on 1.5 x 2.5 metrin kokoinen ja painaa 1.5 kg.

Naamioverkon paino on käyttäjän puolella, koska siihen ei myöskään tartu tuuli vaan verkko on hyvin vakaa ja roikkuu alaspäin heilumatta. Ohuet ja kevyet harsomaiset verkot ottavat tuuleen tosi herkästi.

Rakenne

Naamioverkko on rakennettu isosilmäisestä verkosta, johon on sidottu kiinni lankanippuja. Varsin tukevan oloinen rakenne, kun sitä on venytellyt. Rakenne kerää myös hyvin maastosta risut, oksat, havut ym. mukaan eli naamioverkosta tulee nopeasti erittäin luonnonmukainen, jollei sitä putsaa.

Naamioverkon kiinnitys

Ghillie blanketin kulmissa on narut, joilla verkko voidaan solmia puihin tai oksiin kiinni. Itse tykkään kantaa lisäksi mukana pieniä puristimia, joilla verkon saa nopeasti oksiin kiinni eikä tarvitse alkaa rusetteja tekemään.

Hinta

Naamioverkon hinta on kaupallisten verkkojen yläpäässä 49,50 €, mutta laatu ja materiaali on ihan erilaista kuin kahiseva halpa “tarjoustalon verkko”. Naamioverkkoja tulee hankittua harvoin, joten niiden ostossa kannattaa miettiä haluaako kerralla hyvän vai kokeileeko ensin toisenlaista. Itselläni on kellarissa kahta erilaista verkkoa, joista toista en tule varmaan koskaan käyttämään. Se on raskaampi kuin tämä ja siitä paistaa aurinko 95% läpi. Toiset verkot on ohuita harsomaisia naamioverkkoja, joiden hinta on jossain 30 euron luokassa. Ne ovat hyviä ja kevyitä, mutta niitä tulee käyttää varoen (repeämisvaara) sekä tyynessä säässä (purje ominaisuus). Ghillie blanket tulee täydentämään hyvin puutteen vakaassa verkossa.

MrJan Gearin verkkokauppa

 

Onkijan teltan naamiointi

Testasin naamioverkko kesäkojuuni eli onkijan telttaan, joka tarjoaa suojaa kuvaajalle, mutta yksi sivu on täysin avoin. Ghillie blanket naamioi teltan erittäin hyvin eikä teltan räikeä vihreä kangas näy sen läpi.

MrJan Gear:

VERKKOKAUPPA


Kirjoittaja kuuluu MrJan Gearin Ambassador tiimiin, mutta ei luonnollisesti anna sen vaikuttaa arvosteluun.