Geiranger ja seitsemän sisarusta vesiputokset

2

Geirangeriin saapuessa tietä pitkin etelästä Riksvei 63:sta näitä varoituskylttejä oli tasaisin väliajoin. Saavuimme itse Geirangeriin Hellesyltistä laivalla, jolloin oli mahdollista kokea koko vuono laivankannelta. Matkalla riittää jylhiä vuorenrinteitä sekä vesiputouksia, joista tunnetuimmat on seitsemän sisarusta aivan vuonon Geirangerin päässä. Itse kylään emme menneet tutustumaan läpi ajamista enempää, koska halusimme pysyä poissa ns. turistihelvetistä. Sen verran otimme paikasta irti ja kuvasimme paikan kummaltakin puolelta näköalapaikoilta.

Flydalsjuvet näköalapaikka
Leirintä-alueet sijaitsivat upeilla paikoilla rannoilla
Hotelli Union oli ehdottomasti alueen isoin rakennus
Tästä kohdasta on kaikki Geirangerin postikortit varmaan kuvattu
Jokia virtaa alhaalla laaksossa kohti kylää
Näköalapaikalla pitää olla myös nähtävyys

Seuraavaksi oli edessä kylän läpiajon jälkeen Ornevegenin tie ja sen näköalapaikka. Paikka näkyy kuvassa oikealla vuorenrinteessä, missä mutkitteleva tie käy viimeisen kerran vasemmalla.
Ornevegenin näköalapaikka, taustalla seitsemän sisarusta putoukset.
Geirangerin kylä toisesta suunnasta. Valitettavasti valtavat risteilyalukset olivat jo käyneet eikä lähipäiville osunut aikataulun mukaan yhtään vierailua.
Geirangerin vuonoa ja putoukset

Kun tarkkaan katsoi löysi rinteistä mielenkiintoisista paikoista rakennuksia. Putoukset ohittaa juuri yksi yhteysaluksista, jollaisesta mekin kuvasimme edellisenä päivänä seuraavat kuvat.

Laivan kaiuttimista soi putoukset ohittaessamme Sarah Brightmanin ja Andrea Bocellin Time to Say Goodbye lähestyessämme määränpäätä.

Myös tältä etapilta kuvasimme videon GoProlla, mikä alkaa kun lähdemme Fjydalsjuvetin näköalapaikalta ja päättyy toiselle puolelle kylää Ornevegenin näköalapaikalle.

TILAA ILMOITUS UUSISTA JULKAISUISTA!