“Fokuksessa luonto – valokuvaaja Tuomas Heinonen” valittu parhaaksi dokumentiksi SM-Filmifestivaalilla

Paras dokumentti

 Filmi- ja videokuvaajien liiton raati valitsi “Fokuksessa luonto – valokuvaaja Tuomas Heinonen” elokuvan parhaaksi dokumentiksi SM-Filmifestivaalilla viime viikonloppuna. Elokuva pääsee tämän ansiosta edustamaan Suomea mm. tämän vuoden Unica -festivaaliin syksyllä Tsekkeihin, missä kilpailee elokuvia noin 30:sta maasta.
Katso Fokuksessa luonto Youtubesta:

***English version at the end of this article***

Pomittuja kommentteja arvosteluista:

“Tuntui mukavalta tutustua tervejärkiseen nuoreen mieheen, joka vaivoja säästämättä nuoruuden voimin on heittäytynyt luonnon palvelukseen – ja ilmeisestikin luonnon ehdoilla ja tuottaa siinä sivussa meille kaikille luontoelämyksiä” 
“Pidän kovasti elokuvan nimestä, joka vastaa aihetta. Siinä on kaikki: päähenkilön ammatti, työväline ja intohimo. Kantava teema on luonnon kunnioitus ja valokuvaamiseen kohdistuva intohimo ja teema pysyy hyvin koossa”
“Kuvakerronta on tyylikästä, kunnianhimoista ja elävää. Se kantaa teemaa kautta linjan. Äänikerronta on henkilökohtaista, sponttaania ja mietiskelevää. Kertomus on sisällöltään hyvin jäsennetty, kiinnostava ja monipuolinen. Kertojan omat puhemaneerit ja puhekielenomaisuus tekevät kuitenkin äänikerronnasta hieman epäselvää ja tasapaksua. “
“Kerronta ja kuvitus ovat aiheeseen sopivia ja mielenkiintoisia. Katsojalla on yltäkylläinen kuvailotulitus katsottavana tarinan tukena”
“Herättää suuria sympatioita luontoa ja sen asukkeja kohtaan. Parasta mahdollista mainosta luonnon puolesta tehtävälle työlle”
“Tarina aukeaa hyvin, automatka itse asiaan tukee aiheeseen etenemistä alussa. Kuvakerronta on rikasta ja teknisesti huikeaa. Elokuva on kokonainen ja selkeä kuvaus aiheesta.”
“Luontokuvaajan kerronta on luontevaa ja rentoa. Kuvaustilanteet ovat selvästi olleet paineettomat” 

MAKING OF…

Jokaisessa hyvässä elokuvassa on kuvauksien aikana tapahtunut paljon hauskoja asioita, tässä muutamia muistoja.
Oma suosikkini, vaikka onkin epätarkka: Mitri suossa
Teerisuo
Teerisuo
Suomenojan lintualtaalla
Mäyrän luona
Mäyrän luona
Haastattelu

ENGLISH VERSION