Etelärannikon eläimiä aamun hämärästä illan viimeisiin valoihin

0

Aamuyöstä ylös ja liikkeelle. Huoltoaseman pihassa tuli ensimmäinen kosketus luontoon, kun mäyrä juoksi pensaasta ulos mittarikentälle. Säikähdyksestään toivuttuaan pinkaisi atleettisella ruumiillaan karkuun tuhattaja ja sataa niin että metsä raikas.

Ajomatkan aikana näimme kaksi hirveä pellolla ihan tien vieressä, mutta oli liian pimeää pysähtyä kuvaamaan. Jatkoimme kohti määränpäätämme. Kuvausalueelle päästyämme näimme ensimmäisellä pellolla kaksi hirveä, mutta aurinko ei ollut vielä noussut joten kuvat jäivät ottamatta. Ainakin ne hyvät.

Kuusipeuroja löysimme asutuksen vierestä ja jäimme kuvaamaan niitä autosta, liikkuvasta piilokojusta. Myöhemmin lähellä hakkuupaikkaa kaksi hirveä näkyi metsässä puiden seassa. Siellä täällä näimme kuusipeuroja, mutta aika vähän olivat esillä. Kotimatkalla bongasimme vielä metsäkauris perheen pellolla, joista saimme muutamat kuvat ennenkuin ojan reunus alkoi pettää jalkojeni alta ja meinasin valua ojaan.

*päiväunet*

Illalla lähdimme kuvaamaan vielä oravia, lahjotun varmoja ystäviä. Sienet tuntuivat maistuvan ja nyt kertyikin paljon kuvia muuten kuin kuorittu maapähkinä suussa.

Lopulta aurinko laski Lapin Kullan värein, oli aika lähtee tekemään lounasta.

Muutama kuva matkan varrelta…

Kuusipeura a.k.a. täpläkauris
Kuusipeura a.k.a. täpläkauris
Metsäkauris perhe
Hirvi
Orava & sieni
Orava

TILAA ILMOITUS UUSISTA JULKAISUISTA!