Ensisilmäys Adobe Lightroom 4 beta -ohjelmaan

Klikkaa kuvaa avataksesi se suurempana

Lightroom 4 beta julkaistiin koekäyttöön tammikuussa ja se on käytettävissä maaliskuun 2012 loppuun asti. En ole ohjelmasta lukenut mitään vaan lähdin lähestymään ohjelmaa siltä kannalta mitä havaittavaa uutta siinä on kolmoseen nähden.

LIBRARY – Email photo… – Valitsemalla hiiren oikealla näppäimellä kuvan päällä listasta Email photo… aukeaa tietokoneen sähköpostiohjelman lähetysikkuna valituille kuville. Voit ikkunasta päättää minkä kokoisena haluat kuvat lähetettävän. Voit myös luoda oman asetuksen. Sähköpostiohjelman kohdalle voit myös määrittää oman sähköpostisi tiedot, jos käytössäsi on useampia sähköpostitilejä.

Klikkaa kuvaa avataksesi se suurempana

DEVELOP – osiossa sitten uutta olikin. Basic -säätimet olivat muuttuneet ja nopealla testillä niillä oli nopeampi kuvaa käsitellä mieleisekseen. Alla olevasta kuvasta pystyy itse havainnoimaan mitkä säätimet ovat saaneet lähtöpassit ja mitä on tullut tilalle.

DEVELOP - Basic

DEVELOP – Adjustment brush & graduated filter -työkalut ovat saaneet lisää säätimiä. Nyt kohinaa pystyy poistamaan paikallisesti pensselillä mikä on erittäin hyvä lisäys. Myös valkotasapainoa pystyy muokkaamaan paikallisesti. Kuva työkaluista alapuolella.

DEVELOP - Adjustment brush & Graduated filter

 

MAP – uusi välilehti ja työkalu. Pystyt valitsemaan kuvat ja merkkaamaan karttaan missä ne on oetttu. Kuvan EXIF -tietoihin ilmestyy koordinaatit ja karttaan merkki. Jos kuvissa olisi valmiiksi GPS -tiedot niin ne ilmeisesti näkyisivät kartassa suoraan.

Klikkaa kuvaa avaamalla se isompana

Siirtämällä hiiren kartassa olevan merkin päälle aukeaa pienenä kuva siitä kuvasta mikä on merkattu siihen. Alemmassa kuvassa käytössä myös toinen näyttö, mutta se ei vaikuta tämän osion käyttöön. Katso kuva alla:

Klikkaa kuvaa avaamalla se isompana

BOOK – Tee omia kuvakirjoja suoraan Lightroomilla. Oletuksena PDF- kirjan sekä Blurbin -palvelu. PDF:n valitsemalla löytyy asetuksista Blurbin kirjaformaatit. Vaikuttaa ihan mukavalta käyttää vs Blurbin oma ohjelma.

Klikkaa kuvaa avaamalla se isompana

SLIDESHOW – PRINT – WEB -osiot näyttivät pääosin samoilta.

Sitten luntataan Adoben sivuilta lista mitä kaikkea uutta ohjelmassa on:

New Features in Lightroom 4 Beta

  • Highlight and shadow recovery brings out all the detail that your camera captures in dark shadows and bright highlights. CHECK
  • Photo book creation with easy-to-use elegant templates. CHECK
  • Location-based organization lets you find and group images by location, assign locations to images, and display data from GPS-enabled cameras. CHECK
  • White balance brush to refine and adjust white balance in specific areas of your images. CHECK
  • Additional local editing controls let you adjust noise reduction and remove moiré in targeted areas of your images. CHECK
  • Extended video support for organizing, viewing, and making adjustments and edits to video clips. MISS
  • Easy video publishing lets you edit and share video clips on Facebook and Flickr®. MISS
  • Soft proofing to preview how an image will look when printed with color-managed printers. MISS
  • Email directly from Lightroom using the email account of your choice.  CHECK

TULOS: 6/9 – video puolta en tajunnut kokeillakkaan.

Linkki Adobe Labisin sivuille mistä beta version saa ladattua

 

TILAA ILMOITUS UUSISTA JULKAISUISTA!