Ensikosketus MrJan Gearin reppuun: Rise

Tuomas kuuluu MrJan Gearin ambassador tiimiin 

Rise on pienimpi kuin Boris, mutta tehtykin eri käyttötarkoitukseen

Kotisivujen esittelyssä kerrotaan alkuun, että repun nimi on virallisesti Rise and Shine: Wake up and grab your gear eli vapaasti suomennettuna: Nousee ja paistaa: Herää ja kerää tavarasi. Mikä viittaa vahvasti valokuvaajan parhaimpaan hetkeen päivästä – auringonnousuun. Näihin herääminen on varsinkin kesäisessä Suomessa rankkaa.

Officially it is called the Rise & Shine: Wake up and grab your gear.

Rise on 20 liran kokoinen erittäin yksinkertainen reppu, missä ei ole montaa taskua eikä ulkonäkö ole taktinen vaan sileä ja kauniisti viimeistelty. Ehkä juuri se tekee repusta ensikosketuksen myötä erittäin kiinnostavan.

14" Lenovon työkone mahtuu juuri ja juuri. Ei hölsky.

Mihin tarkoitukseen?

Itselleni tämä reppu tulee Boriksen rinnalle päivärepuksi, kun iso tele (400mm 2.8) ei kulje matkassa tai sitä ei tarvitse saada reppuun.
Toisena käyttötarkoituksena on hää- ja muut kuvauskeikat, missä iso reppu on välillä ahdistanut.
Kolmantena työreppu, missä tarvitsee saada kannettava tietokone mukaan sekä muuta tavaraa esim. eväät tai vaihtovaatteita reppuosaan.

Ylätasku

Mistä osista reppu koostuu?

Reppu koostuu kolmesta osiosta sekä ulkopuolelle kiinnitettävistä varusteista.
Repun päällä on pieni tasku, minne sopii lompakko, puhelin, avaimet, nenäliinat, käsidesi ym. vastaavaa pientä tavaraa. Taskussa on myös naru ja pikalukko, millä avaimet saa reppuun kiinni ettei ne pääse putoamaan, kun taskusta kaivaa tavaroita.

Selkäosan ns. läppäritasku tai muille ohuille varusteille tarkoitettu tila. Tänne sopii esim. Lenovon 14” työläppäri (itselläni mallinumero E495, jos koneen mittoja haluaa googlettaa). Tuo on melkein maksimikokoinen kannettava tietokone mikä tähän taskuun sopii. Tasku on pehmustettu, joten siellä on turvallista pitää tietokonetta. Vaihtoehtoisesti sinne voi pakata muuta tavaraa huomioiden repun pääosion käyttö, ettei selkäosa mene liian muhkuraiseksi.

Viimeisimpänä tietenkin pääosio, mikä on käyttäjän vapaasti käytettävissä kameralle, optiikalle, lisävarusteille, eväille ym. ja muokattavissa väliseinin. Väliseinin, mukana olevin sekä muista repuista kaappiin jääneillä voit muokata sisuksien juuri omien tarpeiden mukaiseksi.

Repussa on myös edessä ja sivuilla laserleikatut viillot, joihin on mahdollista kiinnittää mukana tulevilla hihnoilla tai millä tahansa retkeilyhihnoilla jalustan, hernepussin, varatakin tai muuta mitä haluat laittaa repun ulkopuolelle kiinni. Nämä viillot ovat hyvin kestävät eikä materiaali lähde repeämään vaikka niihin ripustaisi painavamminkin jalustan. Kysyin aikanaan näistä Boris-repun kohdalla ja en nyt muista millä eri tavoin tätä toteutusta oli testeissä yritetty rikkoa.

 

velcrotaskuja repussa

Erittäin kätevät velcrotaskut

Kaikkien tarvikkeiden säilytys perustuu MrJan Gearin repuissa näihin erittäin käteviin velcrotaskuihin. Niitä on kahta eri kokoa, isoja ja pieniä. Niitä tulee reppujen mukana eri määrät, Risen mukana kaksi pientä, joista toisessa repun sadesuoja. Näitä taskuja voi ostaa myös erikseen irtokappaleina tai kahden ison ja kolmen pienen setissä. Itse en voi kuvitella, että pärjäisin ilman näitä enää.

Olen hankkinut lisäsettejä ja eri varusteille sekä palikoille on omat taskunsa. Otan aina kyseisen varustetaskun mukaan, mitä kyseisellä retkellä tarvitsee. Meillä on alkaen pelikorteista ja Yatzystä tavarat näissä kätevissä taskuissa, kun lähdemme reissuun. Näitä voi kiinnittää kaikkialle, minne velcrotarra (se karkeampi) tarttuu. Esimerkiksi auton takakontin sisustan pinnat ovat useassa autossa sellaiset. että sinne saa näitä kiinni.
Risessa ne saa kiinni selkään tai vaihtoehtoisesti repun sisälle seiniin.

Suosittelen!

Lisävarusteena myytävät velcrosetit MrJan Gearin verkkokaupassa:

Hihnat

Repussa on neljä erilaista hihnaa tai kantolaitetta. Olkaremmit on hyvin pehmustetut ja mukavat kantaa, vaikka repussa olisi painavampaakin lastia *.
Rinta- sekä lantiohihna, joista kummatkin ovat säädettäviä. Lantiohihna on kokonaan irrotettava, mikä on erittäin hyvä asia. Lantiohihna roikkuu usein turhana, kun sitä ei pienen repun kanssa samalla tavalla käytä, mutta pyöräillessä ym. se on hyvä olla olemassa optiona.
Lisäksi repun päällä on ns. käsikahva mistä reppua voi nostaa.

*Hääkeikalle sain reppuun mahtumaan Canon 1Dx2, EOS R rungot sekä optiikkana EF 24 1.4 L II, EF 35 1.4 L, 50 1.4 ART, EF 85 1.8, 150 2.8 macron sekä 16-35 2.8 L II. Näiden lisäksi akkuja sekä muistikortteja.

 

Yhteenveto

Ainakin itselleni tämän kokoinen ja monipuolinen siisti reppu tulee enemmän kuin tarpeeseen. Itselläni on musta, mutta reppua on saatavilla pirteinä retkeilyväreinä eli sinisenä sekä oranssina.

 

Rise MrJan Gearin verkkokaupassa

 

Kuvagalleria

 

 

Tuotekuvaus mrjangear.com

We took some time to find out what we were looking for in a smaller pack. There is plenty of choice in this area of 20-litre backpacks. And how could we manage to give it all of our key features without making just a baby brother for our big packs?
We ended up with the design of a roomy daypack, fully padded to protect your photographic equipment but not meant to be a photo backpack pur-sang. It would be nice to use it for commuting to your work, carrying your paperwork, laptop and lunch. Or take it for a short walk with your camera, and jacket, a small tripod and a healthy meal. We ended up with an 18-litre design – a kind of one-size-fits-all – that we think of as the golden ratio for a daypack.

Of course, the pack is opening on the back-side to keep the carrying system clean. A small (and removable) waistbelt/strap is keeping things in place when bending over or biking a bumpy road.

We produce the Rise in three bright colours: black, orange and blue, tough and waterproof 600 denier oxford polyester. Every pack comes with a set of dividers, a set of velcro pouches and a rain cover with a retro-reflecting logo for extra safety on the road. The set of straps can be used to attach your jacket or tripod to the outside, using the laser-cut slits. Lasercutting and laminating makes the packs more waterproof than stitches and gives the bags their distinctively clean look.

Rise MrJan Gearin verkkokaupassa

 

Kirjoittaja on MrJan Gearin ambassador

TILAA ILMOITUS UUSISTA JULKAISUISTA!

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here