Elokuu 2019 – Riistaeläimiä ja dokumentointia

0

Espoon lähiluontoa kuvaamassa

Pyöräretkillä olen löytänyt useita upeita metsiä, jokia, puroja, paikkoja joihin voi pysähtyä kameran kanssa. Liikkuessani pyörän kanssa kamera ei kulje repussa mukana vaan näihin paikkoihin on palattava myöhemmin. Tämä kaunis vehreä luonnonsuojelualueen läpi virtaava joki pysäytti kauneudella. Puiden kätköissä kaupungissa virtaa tämä kaunokainen, jonka olemassa oloa ei moni ohiajava tiedä. Tänne oli palattava kameran kanssa – kahdesti.

Aamu-usvilla

Kauniit kesäiset aamut, jolloin usva valtaa pellot on luontokuvaajalle hyvää aikaa. Aikaiset herätykset ja työt eivät sovi yhteen. Sopivia päiviä on vaikea löytää. Elokuiset viikonloput oli melkein kaikki pyhitetty hääkuvaamiselle. Hirvet, metsäkauriit ja valkohännät ruokailee pelloilla, joten niiden löytäminen on tietyillä alueilla helppoa.

 

Merimetsoyhdyskunnan dokumentointia

Syksyisin veneillessä on tullut pyörähdettyä tämän merimetsoyhdyskunnan luona. Merimetsojen jo lähdettyä voi saarelle nousta tutkimaan (ja haistelemaan), miltä heidän kesämökillä näyttää ja haisee. Kovin sisäsiistejä lintuja ne eivät ole. Tarkka silmä löytää kuolleita poikasia maasta, joiden hajoamisprosessi on jo pitkällä.

Uitettu Boris

Joella liikkuessa reppu kannattaa asettaa niin ettei se kaadu veteen. Onneksi Boris kestää tiettyyn pisteeseen asti vettä eikä tavarat lyhyestä kosketuksesta veteen kastu.

Tsekkaa MrJan Gearin verkkokaupasta tämä reppu, ehkä paras reppu mitä löytyy!

 

TILAA ILMOITUS UUSISTA JULKAISUISTA!