Elokuu 2018 – hirvieläimiä pelloilla

Elokuussa luontokuvailut vähissä – häät varasti kaiken ajan

Elokuussa tuli tehtyä satunnaisia kuvauksia hirvipelloille ja upeita kohtaamisia syntyi. Yhtenä iltana hirviemo oli kahden vasansa kanssa aivan tien vieressä eivätkä välittäneet yhtään kuvaajista autossa. Auto toimi jälleen hyvänä piilokojuna hernepusseineen. Muutoin kausi on ollut vuoden takaiseen selkeästi huonompi.

Valmisteluita kuukauden päästä alkaavaan kotkakauteen on tehty. Huoltotoimien suunnittelu, toteutus ja uusien kelojen paikalleen laitto itsessään on kivaa tekemistä, kun työ seuraavina kuukausina toivottavasti tuottaa tulostakin ja pääsee kuvaamaan maa- ja merikotkia.

Hirvi

Metsäkauris

Valkohäntäpeura (-kauris)

   

Kettu

Metsässä koiran kanssa

Sunnuntaisin on hyvä lähteä ulos tuulettumaan, pitkät hääkuvaukset vievät kuitenkin hyvin paljon voimia niin henkisesti kuin fyysisesti. Retkikamerana olen kantanut mukana vanhaa Makea eli Canon 5D mark 2:sta, joka oli itselleni ensimmäinen täydenkennonkamera. Kamera oli ensimmäisiä, joita tuli Suomeen ja sain sen 1.12.2008 eli kohta lähes 10-vuotta sitten. Objektiivina toimii Canonin 40 millinen 2.8 pannukakku.

Kuva: Emilia Milonoff

TILAA ILMOITUS UUSISTA JULKAISUISTA!