Canonilta kaksi uutta objektiiviä: EF 24–70 mm f/4L IS USM:n ja EF 35 mm f/2 IS USM

Vasemmalla: Canon EF 24–70 mm f/4L IS USM ja oikealla: EF 35 mm f/2 IS USM

Canonin lehdistötiedote 6.11.2012:

EF-objektiivivalikoiman uudet tulokkaat EF 24–70 mm f/4L IS USM ja EF 35 mm f/2 IS USM on tarkoitettu valokuvauksen harrastajille ja ammattilaisille. Huippulaadukkaat ja pienikokoiset objektiivit sopivat hyvin esimerkiksi muoto- ja maisemakuvaukseen sekä reportaasi- ja matkakuvaukseen.

Objektiivien asfääriset linssielementit, kutakin elementtiä varten optimoidut Super Spectra -pinnoitteet, edistyksellinen Canon-kuvanvakain ja nopea ultraäänitoiminen automaattitarkennus muodostavat erinomaisen optisen laadun. EF 24–70 mm f/4L IS USM on uusin Canon-objektiivi, jossa on hybridikuvanvakain. Se tuottaa selkeät kuvat kaikilta etäisyyksiltä – myös lähikuvauksessa.

Monikäyttöinen objektiivi hybridikuvanvakaimella

EF 24–70 mm f/4L IS USM on monipuolinen vakiozoom niin ammattikuvaajan kuin harrastajakuvaajankin käyttöön. Tällä laadukkaalla L-sarjan objektiivilla saadaan teräviä ja ammattitasoisia kuvia monenlaisissa tilanteissa, kuten reportaasi- ja hääkuvauksessa. Uusi lähikuvaustila optimoi linssiryhmien asemoinnin lähikuvauksessa, ja siinä voidaan kuvata 0,7-kertaisella suurennuksella. Erillistä makro-objektiivia ei siis välttämättä tarvita.

Optisessa järjestelmässä on kaksi asfääristä linssielementtiä ja kaksi UD-elementtiä, joiden Super Spectra -pinnoitteet minimoivat kromaattiset poikkeamat, värivirheet ja heijastumat. Valovoima f/4 pysyy muuttumattomana koko zoomausalueella, joten kohteen tausta voidaan haluttaessa pehmentää kaikilla polttoväleillä. Yhdeksänlamellisen pyöreän himmenninaukon ansiosta kohde on helppo saada erottumaan pehmennetystä taustasta.

EF 24–70 mm f/4L IS USM -objektiivissa on myös uusi kuvanvakainjärjestelmä, joka tuottaa selkeät ja vakaat kuvat koko zoomausalueella. Canonin optinen kuvanvakain antaa neljän valotusaskeleen edun, ja lisäksi hybridikuvanvakain korjaa kameran kallistuvasta ja pystysuuntaisesta liikkeestä johtuvaa tärähtelyä lähikuvauksessa.

Rengasmallisen ultraäänimoottorin ansiosta automaattitarkennus toimii todella nopeasti. Ultraäänitekniikan lisäksi tehokas prosessori ja edistykselliset tarkennusalgoritmit mahdollistavat tarkan, hiljaisen ja nopean automaattitarkennuksen. Lisäksi käsintarkennus on aina käytettävissä, joten tarkennusta voidaan säätää myös automaattitilassa.

EF 24–70 mm f/4L IS USM -objektiivissa on useita käyttöä helpottavia ominaisuuksia. Laadukas pinnoitemateriaali, uusi muotoilu sekä tarkennus- ja zoomausrenkaiden sijoittelu tekevät käytöstä kätevää. Lisäksi objektiivi on pöly- ja kosteussuojattu, ja siinä on lukitustoiminto, joka suojaa objektiivia kolhuilta liikkeellä oltaessa. Fluoripinnoite minimoi pölyn, lian ja sormenjälkien tarttumisen etu- ja takalinsseihin säilyttäen kuvanlaadun erinomaisena ja vähentäen puhdistustarvetta.
Näe maailma laajemmasta kuvakulmasta

Uusi EF 35 mm f/2 IS USM on monikäyttöinen laajakulmaobjektiivi, jolla voidaan kuvata monenlaisia näkymiä ja kohteita. Uutuus on Canonin ensimmäinen 35 mm:n kiinteäpolttovälinen objektiivi, jossa on optinen kuvanvakain. Tämä ominaisuus yhdessä laadukkaan optiikan ja pienen ja kevyen rakenteen kanssa tekee objektiivista todella monikäyttöisen. 35 mm:n polttoväli mahdollistaa niin lähikuvat kuin laajakulmaiset maisemakuvatkin, joten se sopii hyvin sekä matkakuvaukseen että yleiseen reportaasikuvaukseen.

Edistykselliset ominaisuudet mahdollistavat monenlaisten näkymien ja kohteiden kuvaamisen. Valovoiman f/2 avulla voidaan hyödyntää kapeaa terävyysaluetta. Lisäksi optinen kuvanvakain tarjoaa neljän valotusaskeleen edun, joten myös heikossa valaistuksessa saadaan laadukkaita kuvia käsivaralta kuvattaessa. Panorointikuvanvakain kytkeytyy automaattisesti käyttöön havaitessaan panorointiliikkeen, joten liikkuvasta kohteesta on mahdollista saada entistä tarkempia kuvia.

EF 35 mm f/2 IS USM -objektiivin takimmaisessa linssiryhmässä on asfäärinen linssielementti, joka korjaa poikkeamia koko optisesta järjestelmästä. Lisäksi jokaisessa elementissä on optimoitu Super Spectra -pinnoite, joka vähentää heijastumia ja haamukuvia. Tämä varmistaa erinomaisen väritasapainon ja vähentää jälkikäsittelyn tarvetta. Rengasmallisen ultraäänimoottorin ja tehokkaan prosessorin ansiosta automaattitarkennus toimii nopeasti. Lisäksi käsintarkennus on koko ajan käytettävissä, mikä parantaa tarkennuksen hallintaa entisestään.

 

EF 24–70 mm f/4L IS USM -objektiivin tärkeimmät ominaisuudet
• Erinomainen kuvanlaatu koko 24–70 mm:n polttovälialueella ja kiinteä valovoima f/4
• Kevyt rakenne
• Yhdysrakenteinen kuvanvakain
• Lähikuvaustila
• Pöly- ja kosteussuojaus
EF 35 mm f/2 IS USM -objektiivin tärkeimmät ominaisuudet
• 35 mm:n kiinteäpolttovälinen laajakulmaobjektiivi
• Neljän askeleen kuvanvakain
• Suuri valovoima f/2
• Pieni koko
• Pyöreä himmenninaukko
Molemmat objektiivit ovat saatavilla joulukuusta alkaen. Suositusvähittäishinnat ovat EF 24–70 mm f/4L IS USM 1790 euroa, EF 35 mm f/2 IS USM 950 euroa

 

Bonuksena:

Canon on julkaissut myös uudet “mark II” linssinsuojukset. Vasemmalta oikealle: 82mm, 77mm, 72mm, 67mm, and 58mm. Näitä uudella suunnittelulla tehtyjä linssinsuojuksia alkaa näkymään tammikuusta 2013 alkaen uusissa objektiiveissä sekä tulevat myös erikseen myyntiin.

TILAA ILMOITUS UUSISTA JULKAISUISTA!