Canon Photowalk järjestettiin 13.4.2015 Suomenojan lintualtailla Espoossa

0

Twitteriin alkoi vuosi sitten ilmestymään #canonkevät hashtagilla kuvia. Kesän tullessa hashtag muuttui #canonkesä:ksi ja siitä jälleen syksyksi ja talveksi. Talvella canonilaiset päättivät kutsua osallistujia kokoon kuvauksen merkeissä ja 25. helmikuuta järjestettiin ensimmäinen Canon Photowalk Helsingin Tokoinrannassa.

Tapahtuma oli kuvaajien mieleen ja jo tilaisuudessa heiteltiin ideaa ilmoille seuraavasta kuvakävelystä ja paikkana voisi olla Suomenoja. Asiaa alettiin ideoimaan Puputin Tiinan, canonilaisten ja Suomenojan Luonnosta Jukan ja Tuomaksen kesken, ja Kuva & Kamera messuilla alkoi varmistumaan että huhtikuussa kävellään kameroiden kanssa Suomenojalla.

Eilen 13.4. klo 16 aikoihin kuvaajia alkoi kokoontumaan parkkipaikalle valmiina kävelylle, mutta ennen lähtöä osa valitsi mukaan testiin Ollin Canonilta tuomia lainalaitteita. Osallistujilla oli mahdollisuus testata uutuksia mm. Canon EF 200-400 4 L IS, Canon EF 500 4 L IS II, Canon EF 100-400 4.5.-5.6 L IS II, Canon EF 11-24 4 L jne. .

Canonilta paikalla oli Olli Turtiainen, Teija Tamminen-Saaremaa, Valpuri Mäkinen ja Pauliina Tiainen. Suomenojan Luonto ry:tä edusti kaikki neljä perustajajäsentä sekä kolme myöhemmin mukaan liittynyttä kuvaajaa. Yhteensä tapahtumaan osallistui 24 kameran ulkoiluttajaa sisältäen yhden nikonistin.

Kuvakävelyn lopuksi keräännyimme nauttimaan pientä makeaa ja suolaista kahvin ääreen Suomenojan jätevedenpuhdistamolle, minkä neuvottelutilan olimme saaneet HSY:ltä käyttöömme. Kupposten ääressä osallistujille kerrottiin lyhyesti Suomenojan lintualtaan synnystä, tulevaisuuden näkymistä ja luontoarvoista. Tämän jälkeen siirryttiin katselemaan kuvia, joita parin tunnin kävelyn aikana osallistujat olivat ottaneet. Videotykillä suoraan kameroista heijastetut käsittelemättömät kuvat asettivat kaikki samalle viivalle kuviensa kanssa Tiina Puputin kertoessa niistä, välillä vähän hauskastikin: “Täällä on näitä tyyppejä ja tuolla on näitä juttuja” – Arto Ketolan naurulokeista.

Nämä kummatkin kuvakävelyt joihin olen osallistunut ovat olleet erittäin mukavia tapahtumia, joissa on päässyt juttelemaan kasvotusten ihmisten kanssa, joita ei muutoin varmaan tapaisi. Jos käyttää Twitteriä niin kannattaa seurailla hashtageja #suomenoja, #canonkevät, #canonphotowalk. Sieltä löytyy lisää kuvia eiliseltä eri kuvaajilta. Tässä on hyvä esimerkki kuinka voidaan yhdistää sosiaalinen media ja yhdessä tekeminen!

Kiitos omasta puolestani muille järjestäjille ja eritoten osallistujille!

 

 

 

 

:)