Canon on parantanut uusien pitkien teleobjektiivien kantohihnaa huomattavasti

Kuvassa Canon EF 500 4 L IS ja uusi Canon Wide Lens Strap B -hihna.

Canonin pitkissä teleobjektiiveissä mukana tulevaa kantohihnaa (Canon Wide Lens Strap – Mfr. 2890A001) ei ole paljon voinut kehua. Ohut ja epämukava hihna objektiivin kantoon. Materiaali on ollut samaa kuin kameroiden kantohihna, mutta sillä on menty mitä on, kun ei ole ollut tietoa paremmasta vaihtoehdosta.

Kun Canon päivitti 300, 400, 500, 600 mm teleobjektiivit II-versioihin, niin samalla päivittyi hihna käyttäjäystävällisemmäksi. Uusien versioiden mukana tuleva uusi hihna Canon Wide Lens Strap B (Mfr. 4771B001) on aivan eri luokkaa kuin vanha. Pääsin testaamaan hihnaa viime keväänä Eivorin kannella matkalla Utöseen ja siitä lähtien hihnan päivitys on ollut “ikuisuus” projekti.

Yläpuolella vanha Canon Wide Lens Strap (2890A001) -hihna ja alapuolella uusi Canon Wide Lens Strap B (4771B001) -hihna.

 

Työntömitalla mitattu hihnojen paksuudet kohdasta mikä osuu olkapäään tai niskaan:

  • Canon Wide Lens Strap – 2.5 mm
  • Canon Wide Lens Strap B – 11.5 mm

Pienellä googlettelulla löysin hihnan BHPhotosta 49,95 $ hintaan, mutta sieltä hihnan tilaaminen tulisi kalliiksi. Suomesta hihna löytyi Rajalan kotisivuilta 90 € hintaan. Canonin varaosaliike Convenan nettikaupasta en hihnaa löytänyt. Laitoin mailia JAS Tekniikkaan ja kysyin heiltä hihnaa. Vastaus tuli nopeasti ja kertoivat että hihna on 51,32 € alvin kanssa ja toimitusaika 1-2 viikkoa. Tähän päälle tuli vielä postikulut 12,50 €, kun Itellan tyyppi toi hihnan kotiovelle.

En lähtenyt tehokkaasti kartoittamaan valikoimaa muilta valmistajilta, että olisiko heillä ollut myynnissä vastaavaa hihnaa missä ei ole pikalukkoja tai muita väliosia. Sen vähän mitä hihnoja tutkin niin muita vaihtoehtoja ei minulle osunut silmään. Jos sinulla on tiedossa joku toinen vastaava hyvä hihna niin heitä toki kommenttia artikkeliin.

 

TILAA ILMOITUS UUSISTA JULKAISUISTA!