Canon julkaisi EOS 70D:n – sisältää uuden edistyksellisen Dual Pixel CMOS AF- tarkennustekniikan

0

Lehdistötiedote 2.7.2013

Tallenna hetket stillkuvina ja Full HD -videoina
EOS 70D -kamerassa on uusi 20,2 megapikselin APS-C CMOS -kenno. EOS 70D on lisäksi ensimmäinen Dual Pixel CMOS AF -tekniikkaa sisältävä digitaalinen järjestelmäkamera. Uusi tekniikka mahdollistaa tasaisen ja tarkan automaattitarkennuksen Full HD -videoita kuvattaessa ja Live View -tilassa still-kuvia tallennettaessa.

EOS 70D -kamerassa on 14-bittinen DIGIC 5+ -prosessori ja 19 ristikkäistyyppisen tarkennuspisteen järjestelmä, joka pystyy tallentamaan 7 kuvaa sekunnissa täydellä tarkkuudella ja jopa 65 JPEG-kuvaa tai 16 RAW-kuvaa yhdessä sarjassa¹. Kameran ISO-herkkyysalue on 100–12800, minkä ansiosta sillä voidaan kuvata laadukkaita kuvia heikossa valaistuksessa lyhyellä valotusajalla.

”EOS 70D -kameran uudet tekniikat ja monipuolisuus tekivät minuun suuren vaikutuksen”, toteaa Canon Ambassador Brutus Östling. ”EOS 70D sopii valokuvauksen harrastajille, jotka haluavat kehittää taitojaan. Laadukkaiden henkilö-, maisema- ja toimintakuvien lisäksi kameralla voidaan tallentaa Full HD -videokuvaa todella nopeaa tarkennusta käyttäen. EOS 70D on todistanut suorituskykynsä haastavimmissakin olosuhteissa, ja se sisältää useita uuden sukupolven tekniikoita. Erityisesti on mainittava uusi Dual Pixel CMOS AF -tekniikka, joka nostaa järjestelmäkameran still- ja videokuvauksen täysin uudelle tasolle.”

Dual Pixel CMOS AF -tekniikan ansiosta liikkuvakin kohde voidaan pitää videota kuvattaessa täysin tarkennettuna ja luoda vaikuttavia tarkennustehosteita. Tekniikassa hyödynnetään CMOS-arkkitehtuuria, jossa jokaisen pikselin kaksi valodiodia voidaan lukea erikseen automaattitarkennusta varten tai yhdessä kuvan tallentamista varten laadun säilyessä aina parhaimmillaan.

Stillkuvauksessa koko kuva-alalla on 19 ristikkäistyyppistä tarkennuspistettä, jotka varmistavat nopean ja tarkan automaattitarkennuksen. Ominaisuudesta on hyötyä erityisesti urheilu- ja luontokuvauksessa kuvattaessa liikkuvia kohteita. Kuvaaja voi säätää automaattitarkennusta itse ja valita asetukset kohteen mukaan. Automaattitarkennuspisteitä voidaan käyttää erikseen, pienissä ryhmissä tai laajalla aktiivisella alueella. Tarkennusalueen valintapainike sijaitsee laukaisimen vieressä, joten tilasta toiseen voidaan siirtyä nopeasti.

Ainutlaatuiset hallintaominaisuudet
EOS 70D -kameran ergonominen muotoilu mahdollistaa kameran toimintojen tehokkaan ja vaivattoman käytön. Älykkään etsimen kuva-alan peitto on 98 prosenttia ja suurennos 0,95x, joten kuvien sommittelu ja asetusten säätäminen on helppoa tähyslasille heijastettavien tietojen ansiosta. Useimmiten käytettäviin asetuksiin, kuten ISO-herkkyyteen, automaattitarkennukseen ja mittaukseen, voidaan siirtyä nopeasti helppokäyttöisillä ohjaimilla. Asetusten muuttaminen on nopeaa, ja kuvaaja voi keskittyä tilanteen tallentamiseen.

Kääntyvä kosketusnäyttö ja sen terävä 1 040 000 pisteen tarkkuus sopii erityisesti videokuvaukseen tai kuvien sommitteluun epätavallisista ja luovista kulmista. Kapasitiivinen näyttö tukee useita kosketuseleitä, kuten pyyhkäisyä ja zoomausta nipistysliikkeellä. Näytöllä on helppo liikkua valikoissa, muuttaa asetuksia tai selata kuvia.

Älykkäät liitännät helpottavat kuvien hallintaa ja jakamista
EOS 70D -kameran Wi-Fi-liitäntä mahdollistaa kameran etäohjauksen ja kuvien jakamisen. Wi-Fi-liitännällä voidaan käyttää EOS Remote -sovellusta ja hallita useita eri kuva-asetuksia, kuten ISO-herkkyyttä, valotusta, tarkennusta ja laukaisua. Etäohjauksella voidaan käyttää myös Live View -tilaa ja arvioida kuvia.

EOS 70D -kamerassa on monia luovia toimintoja. Kameran integroitu HDR-kuvaustoiminto mahdollistaa onnistuneet kuvat vaikeissa ja suurikontrastisissa olosuhteissa yhdistämällä kolme valotusta yhdeksi. Tämä takaa tarkemmat yksityiskohdat kuva-alan voimakkaasti ja heikosti valaistuilla alueilla. Monivalotustilassa samaan kuvaan voidaan tallentaa ja yhdistää jopa yhdeksän valotustasoa, ja luovilla suotimilla otoksen tyyliä ja tunnelmaa voidaan muuttaa hetkessä.

Kamerassa on sisäänrakennettu Speedlite-lähetin, jolla voidaan hallita useita Canon Speedlite EX -salamalaitteita suoraan kamerasta.

Edistyksellisiä tarkennusmahdollisuuksia videokuvauksessa
EOS 70D -kameralla voidaan tallentaa Full HD (1920 x 1080p) -tarkkuuden video-otoksia 30, 25 tai 24 kuvan sekuntinopeudella ja 720p-tarkkuuden otoksia 60 ja 50 kuvan sekuntinopeudella. Käytettävissä on useita pakkausvaihtoehtoja jälkikäsittelyä ja jakamista varten.

Movie Servo AF -tila tarkentaa liikkuviin kohteisiin jopa otosten sommittelun aikana. Yli 80 prosentissa kuva-alasta voidaan valita erilaisia tarkennusalueita vain näyttöä koskettamalla myös tallennuksen aikana². Videokuva tallentuu terävänä, vaikka kohde liikkuisi tai kuvaaja muuttaisi otoksen sommittelua.

Sisäinen mikrofoni tallentaa stereoääntä video-otoksiin. Äänen laatua voidaan tehostaa entisestään kameraan liitettävällä ulkoisella mikrofonilla. Asetuksia, kuten ISO-herkkyyttä ja aukkoasetusta, voidaan säätää myös käsin, mikä lisää kuvausmahdollisuuksia taitojen karttuessa.

EOS 70D -kameran tärkeimmät ominaisuudet:

  • 20,2 megapikselin APS-C CMOS -kenno ja DIGIC 5+
  • 19 ristikkäistyyppisen pisteen automaattitarkennus ja 7 kuvaa sekunnissa
  • Dual Pixel CMOS AF -tekniikka
  • Jakaminen ja etähallinta Wi-Fi-liitännällä
  • ISO 12800 (H: 25600)
  • 7,7 cm:n kääntyvä Clear View LCD II -kosketusnäyttö
  • Älykäs etsin
  • Full HD -videokuvaus

EOS 70D on saatavilla elokuun lopussa. Suositusvähittäishinnat:
EOS 70D runko 1250 euroa (sis.alv)
EOS 70D EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 IS STM 1500 euroa (sis.alv)
EOS 70D EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS STM 1700 euroa (sis.alv)

Lisätietoja: Canon Oy, Markkinointi, Harri Siikala, etunimi.sukunimi@canon.fi


¹ Suurimpiin kuvasarjoihin vaaditaan UHS-I-kortti.
² Dual Pixel CMOS AF on mahdollista yli 80 prosentissa Live View -näkymän leveydestä ja korkeudesta.
Aiheesta muualla:

Canon.fi – 70D esittely

Rajala Pro Shop – Ennakkovaraa omasi 1099 €

Verkkokauppa.com

Dpreview – Hands-on Preview

TILAA ILMOITUS UUSISTA JULKAISUISTA!