Canon 7D:n automaattitarkennuksen testausta lähestyvään kohteeseen

Canon 7D:n tarkennuksen ja ennen kaikkea servo-tarkennuksen testaaminen liikkuvaan kohteeseen on jäänyt vähälle. Kaverin mökillä käydessä testasin vihdoin tarkennusta kohti juoksevaan koiraan ja hyvin tuntui pelaavan. Yllätyin lopputuloksesta positiivisesti.

Taustaa vähän, objektiivi Canon EF 70-200 2.8 L, käytössä aukko 4, suljinaika 1/2000. Polttoväli oli kokoajan 200mm. Kuvasin 14 kuvaa sarjassa kahden sekunnin sisään (EXIF).
Kamerassa tarkennustyyli servo sekä sarjakuvaus nopeimmalla.
Valinnaisista asetuksista säädetty C.Fn III: 1 – AI-servon seurantaherkkyys hitaimmalle sekä 6 kohdasta otettu käyttöön “Man. valittu.:Piste-AF, mitä myös käytettiin sarjassa keskipiste valittuna.

Alimpana pikkukuvana on koko neljäntoista kuvan sarja, joihin on merkattu peukalon kuvin tarkennuksen onnistuvuus. Kyseinen arvostelu perustuu täysin omaan laatuvaatimukseen ja voi siten erota muiden laatukriteereistä. Lähtökohtana odotin että kamera olisi kadottanut kohteen lopullisesti viimeistään puolessa välissä, mutta skarppasi loppuun asti.

Kuvasta nro 10 pysty rajattu kuva. Tarkennus on osunut hyvin ja koiran asento ja ilme on vauhdikas.


Samasta kuvasta tiukemmin rajattu passikuva.


Sarjan viimeinen kuva pysty rajattuna. Tässä vaiheessa oli pakko lopettaa ettei saa kameraa naamalle, koska koira luonnolisesti pentuna juoksee suoraan päin.

Sarjan kahdeksas kuva. Lähes alkuperäisellä rajauksella, vähän otettu tyhjiä ympäriltä pois. Koiran varjo muodostaa kivan lisän kuvaan.

Lisäksi tarjotaan kahdesta muusta sarjasta yksittäiset otokset nähtäväksi:

Noutaja


“halataan”

Kuvaukset mahdollisti ennen kaikkea Chili, mutta amerikkalaisesta jalkapallosta mitä se ei koskaan tuonut takaisin oli myös hyötyä (paitsi kerran, silloinkin niin surullisen näköisenä).

BONUS KUVA:

Välillä tarkennus menee ohi kohteesta, mutta niin myös koirakin.