Canon 7D tarkennuksen “nollaus” ja firmware 1.0.9

_MG_5779--700

“NOLLAUS”
Canon 7D:n tarkennuksen kanssa on ollut joillakin ongelmia ja tähän on löytynyt “apu”. Foorumeilla on kirjoitettu tälläisestä konstista mikä kannattaa tehdä kameralle heti alkuun sen nollaukseksi. Ota kamerasta virrat pois ja irroita akku. Tämän jälkeen akunkotelon seinästä vedä muistinpatteri ulos. Kotelossa vaakaviivoitus, irtoaa helposti. Muovissa lukee patterin malli  CR1616 3V. Odota n. 10min,  jonka jälkeen laita patteri ja akku takaisin kameraan. Käynnistä kamera ja nollaa asetukset kameran valikosta. Tämän jälkeen kameran tarkennuksen pitäisi toimia paremmin. Kuulostaa aika uskomattomalta parannustavalta, mutta joillakin tuo on toiminut eikä tuosta operaatiosta vaaraakaan kameralle ole.

FIRMWARE 1.0.9
Lataa uusin firmware koneellesi täältä. Sivun alalaidassa on I agree -kohta, josta pääset lataussivulle.

Yksinkertaiset ohjeet windows ympäristössä päivitykseen muistikortin avulla: (Varmista että kameran akussa on yli puolet akkua jäljellä)
– Lataa tiedosto tietokoneellesi ja klikkaa se auki, kysyy polkua uudelle tiedostolle. Oletuksena sama kuin missä tiedosto sijaitsi, paina ok.
– Aseta kameraan tyhjä muistikortti ja alusta se.
– Poista muistikortti kamerasta ja aseta se muistikortin lukijaan. Kopioi luomasi tiedosto (7d000109.fir) muistikortille juureen, ei kumpaankaan kansioon, jotka kamera on sinne luonnut.
– Poista muistikortti lukijasta ja siirrä se kameraan.
– Valitse kameran valikoista Firmware 1.0.7 (ensimmäisissä myydyissä) ja valitse se.
– Kamera etsii hetken päivitystä muistikortilta, jonka jälkeen se ehdottaa muistikortilta löytynyttä päivitystä 7D000109.FIR – valitse se
– Seuraavaksi kamera kysyy että päivitetäänkö 1.0.x -> 1.0.9 – valitse OK
– Kamera alkaa päivittämään ja päivityksen edistymistä voi seurata ruudusta, älä sammuta kameraa tai paina mitään nappeja ennen kuin ruutuun ilmestyy teksti “Update is Complete – OK”
– Päivitys on valmis
– Alusta CF-kortti ennen kuin alat kuvamaan sille

Firmwaren päivitys on turvallista tehdä kotioloissa, mutta vastuu siitä on kuitenkin tekijällä itsellään. Päivityksen voi myös tehdä EOS utility -ohjelman kautta. Firmware päivitykset kannattaa päivittää kameraan. Englanninkieliset kuvalliset ohjeet löytyy lataussivustolta, mutta koostin lyhyesti suomenkielellä mitä pitää tehdä.

TILAA ILMOITUS UUSISTA JULKAISUISTA!