BirdLife: Tunnista ja havaitse 100 lintulajia

0
Koskikara

BirdLife Suomen kampanja 100 lintulajia julkaistiin tammikuun alkupuolella. Päätin lähteä mukaan kampanjaan vähän omilla säännöilläni ja kerätä listan kotisivuilleni kuvaamistani lajeista. En käy vain katselemassa lintuja, mutta kuvattua niitä kyllä tulee, mikä tekee minusta kaiketi sitten lintukuvaajan enemmän kuin lintubongarin. Alla Birdlifen tiedote aiheesta ja sen alla linkki seurantaani.


Montako lintulajia sinä tunnistat?
Haluaisitko oppia tunnistamaan enemmän?

Tunnista 100 lintulajia -kampanjan tavoitteena on lintuharrastuksen ja luonnon tuntemuksen lisääminen sekä maamme upean luonnon juhlistaminen. Samalla tavoitellaan sitä, että mahdollisimman moni suomalainen havaitsee sata lintulajia Suomen itsenäisyyden juhlavuonna 1.1.–31.12.2017. Haasteeseen voi osallistua kuka tahansa.

Suomessa pesii noin 250 lintulajia, ja kaikkiaan on havaittu runsaat 470 lajia, joten sata lajia vuodessa on sopiva tavoite: ei mahdoton, muttei ihan helppo. Kampanja on oivallinen tapa kartuttaa omaa lintulajien tunnistustaitoa, esimerkiksi osallistumalla paikallisten lintuyhdistysten järjestämille retkille.

Kampanjassa ei kilpailla lajien määrällä, vaan mahdollisimman monen toivotaan tunnistavan ja havaitsevan vähintään sata lajia. Näin aktiivisemmat harrastajat voivat oman rajapyykkinsä hoidettuaan siirtyä kannustamaan ja auttamaan vähemmän aktiivisia. Saammeko yhdessä tuhannelle ihmiselle sata lajia? Tai kymmenelle tuhannelle?

OPI TUNTEMAAN: esittelemme joka viikko kaksi uutta lintulajia – vuoden aikana yhteensä 100 lajia.

BirdLife kokoaa tietoja kampanjan etenemisestä. Myöhemmin tälle sivulle tulevalla lomakkeella voit ilmoittaa, kun olet tunnistanut ja havainnut 100 lintulajia vuonna 2017.

www.birdlife.fi/100lintulajia


100 lintulajia Suomen juhlavuotena 2017

TILAA ILMOITUS UUSISTA JULKAISUISTA!