BIG FIVE: Leveähuulisarvikuono – White rhinoceros

Sarvikuono, tarkemmin leveähuulisarvikuono, joka on vanhalta nimeltään valkosarvikuono. Englanninkielinen nimi white rhinoceros viittaa juuri tuohon vanhaan nimeen. Sarvikuono oli BIG 5 -lajeista vaikein kuvattava ja pääsimme kuvaamaan niitä vain kahdesti. Kummallakaan kerralla kuvausolosuhteet eivät olleet ihanteeliset.

Olimme useamman kerran menossa etsimään sarvikuonoja, kerran jäljitimme yhtä jo jonkun aikaa, mutta aina tuli jotain parempaa tietoon. Lauma villikoiria, yksi tai useampi leopardi. Jälkikäteen kun asiaa miettii niin rangerimme teki oikein, koska saimme aina loistavia kuvia niistä kohteista minne siirryimme. Jotain kuvia ja ennenkaikkea muistoja kohtaamisista syntyi.

Ensimmäisellä kohtaamisella kolme sarvikuonoa ruokaili kuivuneen joen uomassa, missä kasvillisuus ja kova valo tekivät kuvauksesta haastavampaa. Hetken päästä sarvikuonot nousivat pois uomasta ja siirtyivät avaremmalle maalle. Meillä oli suhteellisen pitkä matka kierrettävänä sille puolelle jokea, koska rinne oli jyrkkä. Päästyämme uudelleen sarvikuonojen luokse kaksi muuta autoa oli jo paikalla ennen meitä. Hetken kuvattuamme kolmantena autona jouduimme tekemään tilaa toisille alueelle tuleville autoille. Alueella on sääntö ettei kolmea autoa enempää saa olla yhdessä kohteessa kerrallaan. Lähistöltä löysimmekin kaksi kirahvia, joista saimme hyvää kuvaa iltavalossa. Niiden jälkeen perinteiset iltadrinkit Big Damissä virtahepojen kanssa.

Kärpäsiä

 

Loisnokkelit viihtyivät sarvikuonojen päällä

 

Sarvikuono emo ja poikanen ruokailivat tiellä uroksen seuratessa kiimassa olevaa naarasta. Naaras ja poikanen poistuivat pensaikkoon uroksen jäädessä ihmettelemään meitä.

Viimeisin kohtaaminen sarvikuonojen kanssa jäi kaikille mieleen, kun uros vähän hermostui ja teki hyvin selväksi että voisimme siirtyä automme kanssa nyt pois. Olin juuri ollut ajatuksissa ottaa maisemakuvaa sarvikuonosta nousevan auringon kanssa, joten kävi tuuri että toisessa kamerassa oli 24mm laajakulma optiikka kiinni. Vähän etupenkillä istuessa jännitti 2.5 tonnisen eläimen tehdessä valehyökkäyksiä muutamien metrien päässä. Onneksi kaveri oli reilulla päällä ja antoi meidän poistua paikalta ehjänä. Kiitos :).

TILAA ILMOITUS UUSISTA JULKAISUISTA!