BIG FIVE: Leopardi – Leopard

0

Viimeinen BIG 5:n jäsen esittelyssä eli leopardi. Reissumme yksi tähtieläin, jos näin voi sanoa. Pääsimme näkemään ja kokemaan upeita hetkiä näiden kolmen kissan kanssa, mitkä näimme safarien aikana.

Kohtaamiset leopardien kanssa osui kolmeen eri ajoon, joista ensimmäisellä naaras nimeltä Kwatile makoili kasan päällä välillä haukotellen. Harmi että ilta oli pilvinen, koska tässä olisi ollut mahdollisuus hyviin iltavaloihin.

Seuraavan päivän aamuajolla näimme kaksi leopardia liikkuen peräkkäin. Naaras oli eilen illalla näkemämme Kwatile ja uros Tingana. Leopardit tulivat meitä vastaan autotiellä ja väistimme “ojaan” näiden upeiden otusten ohittaessa meidät vain muutamien metrien päästä. Yhtenä omana reissun suosikkina syntyi tässä kohtaa kuva leopardin katseesta ja kulmakarvoista. Kuva on otettu 500 mm optiikalla ja on lähes rajaamaton. Tällä kertaa oli vähän tuuriakin matkassa. Myös valot olivat puolellamme näissä kuvauksissa.

Seurasimme leopardeja pitkin pusikkoja, kunnes ne saapuivat isolle termiittikeolle. Yhtäkkiä pöly valtasi areenan ja pahkasikoja juoksi vinkuen eri suuntiin. Tilanne oli ohi yhtä nopeasti kuin se alkoi. Uros leopardi Tingana nappasi yhden niistä ja lähti kuljettamaan sitä pois.

Uroksen mentyä pensaikon syöveriin nauttimaan ateriaansa, jäi Kwatile (naaras) odottamaan urosta pensaikon ulkopuolelle.

Viimeisellä ilta-ajolla saimme ilmoituksen että leopardilla on tappo puussa aivan majapaikkamme lähettyvillä. Hetken päästä ilmoitus muuttui että leopardi on poistunut puusta, petyimme.

Lähdimme kuitenkin paikalle ja löysimme leopardin maasta löhöilemästä kylläisenä, kyseessä oli Salayexe (naaras). Leopardin päiväunet häiriintyi kun hyeana ilmestyi paikalle kärkkymään ruokaa. Parit hampaiden näytöt ja viesti meni perille. Toisaaalta impalan ruho oli korkealla puussa, minne hyeanat ei muutenkaan pääse.

Hetken päästä jouduimme taas antamaan tilaa toisille autoille ja siirryimme sivummalle. Saimme melkein heti kuulla että leopardi on noussut takaisin puuhun, mutta alueella on muita autoja emmekä voi sinne vielä palata. Pääsimme kuitenkin lopulta katsomaan puussa olevaa leopardia, joka nautti saaliistansa. Autojen tähystäjät valaisivat kohdevaloilla eläintä, mikä mahdollisti kuvaamisen pilkkopimeässä käyttäen ISO6400, F/4 ja 1/250 arvoja. Hetken ruokailtuaan ja itseään huollettuaan leopardi alkoi laskeutumaan puusta. Päästyään maankamaralle leopardi lähti kuin luoti jonkun perään pimeään yöhön. Tähystäjät ehtivät vähän kääntää valoja minkä ansiosta sai vähän kuvaa vauhdista millä tuo kissa parhaimmillaan liikkuu.

TILAA ILMOITUS UUSISTA JULKAISUISTA!