BIG FIVE: Afrikannorsu – African elephant

Kuuluisan BIG FIVE:n toisena lajina Afrikannorsu. Näimme jo tulomatkalla Sabi Sandssin alueella norsuperheen juomassa, mutta safariajoilla vasta kolmannelle ajolle osui ensimmäinen norsu kuvattavaksi.

Olimme menossa kuvamaan leopardinaarasta, kun näimme tämän yksilön tien vasemmalla puolelle, tai oikeastaan Derrick sen bongasi. Ovelana ja vähän ujona kaverina se yritti piiloutua puun taakse (kuva 4). Jatkoimme matkaa kohti leopardia.

Kolmantena päivänä olimme löytäneet sarvikuonot kuivuneen joen uomasta, mutta olimme väärällä puolella penkereellä, joten lähdimme kiertämään vastarannalle. Reitille osuikin sitten norsuperhe, joista emo ja pienokainen olivat parkkeeraaneet tien poskeen. Pääsimme kuvaamaan niitä lähietäisyydeltä muiden norsujen ruokaillessa alempana laaksossa.

Kuumana päivänä hiekkasuihku viilentää.

Viimeisenä aamuna olimme jo palaamassa lodgelle, kun puhvelilauma tukki tien toisen auton kanssa. Jäimme kuvaamaan puhveleita ja tien toisella puolella olevaa norsua, joka oli kirjaimellisesti puskassa valtaosan aikaa omaan kuvauslinjaani. Lähikuvia syntyi muutama ja jälleen lensi hiekka.

 

TILAA ILMOITUS UUSISTA JULKAISUISTA!