Aivastus tulossa

0

kurre

Arkistokuva vuoden 2008 lokakuulta. Lähdin kuvaamaan oravista lisää kuvituskuvia arkistooni ja ajatuksena oli saada peruspotretteja hyvässä maastossa. Luonnossa oli vielä syksyn värejä, joten enään ei puuttunut kuin oikea spotti ja oravat. Hetken harhailtuani ympäri seurasaarta käyden vakiopaikat läpi, uskoin löytäneeni hyvän paikan.
Virittelin kannon päälle pähkinöitä ja hetken kuluttua yksi orava kiinnostuikin puuhistani ja löysi pähkinät. Valo tuli vasemmalta takaviistosta suunniteltuun kuvaussuuntaan, mutta orava joko haki pähkinät vain tai sitten ruokaili paikan päällä selkä kameraan. Piti kehittää jotain uutta, siirsin vähän pähkinöitä. Tämä toimi, orava jäi paikalle syömään ja onnistuin kuvaamaan sarjalla tästä hetkestä hyvän setin. Versioita löytyy erilaisia, joista kolme valitsin. Ensimmäisessä on silmät auki ja pähkinä kourassa, toisessa  silmät auki eikä pähkinää kourassa sekä sitten tämä. Mielestäni aivan loistava ja erilainen kuva oravasta. Tämä kuva osallistui Vuoden Luontokuva 2009 kilpailuun, ilman menestystä.
Kuva on otettu ihan maantasosta varpujen seasta hyödyntäen suurta aukkoa syväterävyyden minimoimiseksi. Pientä vaikeutta lisäsi käytetyn objektiivin armottoman hidas tarkennus, jos se eksyy kohteesta pois ja lähtee hakemaan uudestaan kohdetta. Kamerana Canon 1Dm2 ja 85 1.2 L , EXIF: 85mm 1/1000, f1.4, iso 100.
Koko sarja myynnissä kuvatoimisto Plugissa 1, 2, 3. Rodeosta vain yksi versio.

TILAA ILMOITUS UUSISTA JULKAISUISTA!