Afrikka: Virtahepo / Hippo

Big Dam, virtahepojen ja yhden krokotiilin asuinpaikka. Kävimme usein safariajoilla tauolla juomassa kupit kuumaa aamuisin tai ilta-ajoilla virvekkeet Big Damin rannoilla. Toistakymmentä virtahepoa lillui pääosin vedessä, mutta iltaisin oli tapahtumiakin. Viimeisenä iltana pääsimme kuvaamaan rajua parittelua mitä edelsi näyttävät tappelut.

Ensimmäisessä kuvassa olevaa virtahepoa ei ole tosin kuvattu Big Damissä vaan lodgemme viereisessä pienessä lammessa. Olimme puskakävelyllä ja pääsimme seuraamaan kuinka kilpikonnat käyttivät virtahepoa lepopaikkana. Virtahepo ei vedessä ollessaan ole niin vaarallinen, jos itse pysyy turvallisen etäisyyden päässä maalla. Afrikassa eniten ihmisiä vuodessa tappava virtahepo on maalla ruokaillessaan vaarallinen. Jos ihminen erehtyy kulkemaan virtahevon ja veden väliin, menee se paniikkiin ja saattaa jyrätä ihmisen pyrkiessään pakoon veteen. Maalla ne pystyy juoksemaan jopa 30 km/h ja painavat 1300-3200 kiloa.

 

Loisnokkelit nautiskelee loisia virtahevon päästä

Parittelua ja tappeluita Big Damissä

Reissun kruunasi viimeisen illan legendaarinen paskalinko. Ulostaessaan virtahepo heiluttaa häntää nopeaan tahtiin mikä saa ulosteen lentämään kaikkialle.

TILAA ILMOITUS UUSISTA JULKAISUISTA!