Viikon kuva: 23/2014

”Lapset katsokaa muualle, kun iskä ja äiskä tekee teille lisää sisaruksia”

Että siis sellainen tilanne heti maanantaiaamuna aikaisin Suomenojan lintualtaalla. Lähdin aamusta kuvaamaan liejukanojen poikasia ja löysinkin ne samasta paikasta minne ne sunnuntai-iltana jäi. Kaikki poikaset oli emon alla lämmittelemässä ja iskä toi niille ruokaa. Napsin 2x telejatkeen kanssa ruokinnasta yksityiskohdista lähikuvia tuhannella millillä.
Olin jo tovin seurannut ja kuvannut liejukanoja, kun vanhemmat alkoivat sukimaan toisiaan. Päätin ottaa telejatkeen pois että saisin koko perheen yhteiskuvaan. Samaan aikaan perheen iskä teki jotain yllättävää ujostelematta kameraa ja päätti hypätä naaraansa selkään ja sitten alettiin tekemään lisää liejukanoja. Lapsien tietenkin käskettiin katsoa toiseen suuntaan, muutaman päivän vanhoja kun vasta olivat.

Tilanteen mentyä ohi oli aivan pakko katsoa että onnistuihan kuvat ja heti huomasi että onnistuihan ne. Onneksi tuon telejatkeen irroitus ja lisääminen on kevään aikana tullut sen verran tutuksi altailla että se alkaa sujumaan tarvittaessa jo aika vauhdikkaasti. Hitaampi suoritus niin kuvat olisivat jääneet ottamatta.  Itse tilanne taitaa taas mennä niihin once in the lifetime -tilanteisiin, joita pääsi todistamaan ja vielä kuvaamaan näinkin hyvältä etäisyydeltä kerran elämässä.

Kalusto: Canon 1D mark IV, Canon EF 500 4 L IS
EXIF: 500 mm, 1/500, f/5,6, ISO3200