PROJEKTINA: SAARISTOMERI

Synty

Saaristomeriprojekti sai lähtönsä alkuvuodesta 2007 tehdystä retkestä Jurmon saarelle. Saaristomeri alkoi heti kiinnostamaan ja eritoten talvi. Seuraavina vuosina teimme retkiä Aspö-Jurmo-Utö akselille enemmän ja enemmän. Vuonna 2010 aloin miettimään talvi aiheesta näyttelyä ja sen jälkeen aloinkin huomioimaan kuvauksessa myös monipuolisuutta, kuvaus sai päämäärän.

saaristomeren talvi-nayttely3

Näyttely: Saaristomeren talvi

Saaristomeren talvi näyttelyn nimellä liikkuvan näyttelyn kasasin alkuvuodesta 2011. Näyttelyssä oli mukana 20 kuvaa vuosilta 2007-2011. Näyttely tehtiin A3+ kokoon, Museum Etching paperille ja kapalevylle pohjustettuna.

Taulut on ollut esillä Espoossa Tapiolan ja Entressen kirjastossa, Espoon Järjestöjen Yhteisön Yhteisötuvalla sekä Utössä Hannas Horisont kahvilassa vuosien 2011 ja 2013 aikana.

 

länsiväylä juttu
Länsiväylä 26.1.2011

 

Saaristomeren talvi näyttelyn jälkeen

Ensimmäisen näyttelyn jälkeen jatkoin aktiivisesti vielä muutaman vuoden kulkemista alueella kuvapankin kartuttamiseksi. 2012 aloin keskittymään myös kesään ja syksyyn, kun kaikki aiemmat kuvat olivat talvelta tai keväältä.  Vuonna 2014 retkeily oli jo satunnaista eikä täsmäreissuja enää suunniteltu.

 

eivorin matkassa

Näyttely: Eivorin matkassa

Vuoden 2012 juhannuksena sain kyselyn tehdä Utön reittialuetta liikennöivään Rositan M/S Eivor alukseen pysyväisnäyttelyn. Samalla taulut koristaisivat tyhjiä aluksen seiniä sisustuksena, mutta toimivat myös omana näyttelynä. Pysyväisnäyttelyssä on 50 taulua vuosilta 2009-2012. Näyttelyn ideana oli kerätä kuvia kaikilta vuodenajoilta sekä pitkin reittialuetta eikä keskittyä vain yhteen saareen tai vuodenaikaan. Tätä logiikkaa ja kokonaisuuksia miettien 50 taulua tuli nopeasti kasaan. Mukaan otettavia kuvia olisi ollut paljon enemmänkin. Näyttelyssä on mukana lintu-, maisema- sekä vedenalaisiakuvia.

Näyttelyn on kustantanut Rosita Oy.

palaisia utöstä

Näyttely: Palasia Utöstä

Yhteisnäyttely Utön luonnosta Krista Ylisen kanssa. Utön luonnosta olisi vaikka kuinka näytettävää, mutta tilat ovat rajallasia suuremmille kokonaisuuksille. Palasia Utöstä näyttely on pienille tauluille tehty seitsemän aihekokonaisuuden näyttely, mihin aiheet valittiin Utölle ominaisimmista ja mielenkiintoisimmista ”palasista”, joita normaali vierailija ei välttämättä pääse näkemään.

Seitsemän aihetta näyttelyssä ovat: Haahka, majakka, myrskyt, juhannus, rantakäärme, tylli sekä M/S Torsholmin hylky vedenalaisina kuvina. Palasia Utöstä oli tavallaan yhden aikakauden päätös kuvauksessani, koska tähän näyttelyyn päättyi vuosien enemmän tai vähemmän järjestelmällinen kuvaustyö. Näyttely oli Utössä synnynsijoillaan esillä maaliskuusta syyskuuhun vuonna 2014.

 

Saaristomeri kuvapankissani

Jurmo – kaikki kuvat

Jurmo – talvi

Jurmo – lajiteltuina kansioittain

Utö – kaikki kuvat

Utö – lajiteltuina (ei sisällä yleis maisemakuvia)

Utö – talvi

Aspö – kaikki kuvat

Aspö – talvi

Saaristomeri

M/S Torsholmin hylky

 

 

Kiitos matkaseurasta vuosien varrella: Tommi Heinonen, Krista Ylinen, Arto Ketola, Tomi Järvinen, Raimo Sundelin, Elina Nuortie, Olli Junno, Lars Eriksson, Pekka Luukkola, Henrik Rantanen, Jukka Lehtonen, Marja Haapio,  Jussi Leppänen ja muuta muu.

 

Julkaistu: 18.12.2014